Dekning

Kort og enkelt om dekning og hastighet!

Dekning og hastighet er viktig for alle og ikke alltid like lett å få helt oversikt over. Vi skal derfor prøve å forklare det litt nærmere. Har du flere spørsmål kan du alltid ringe eller mail vår kundeservice.
Dekningen og hastigheten varierer en hel del. Ikke bare med hvilken mobiloperatør og telefon du har, men også med hvor du befinner deg og hvor mange rundt som surfer og snapper. Det er derfor nettet for eksempel ofte blir tregt om du er på konsert eller i andre store folkemengder. Har du tykke vegger og vinduer, er i en tunell eller i en kjeller blir dekningen dårligere. Rett og slett fordi signalene ikke kommer seg gjennom til telefonen like bra som om du var ute eller i nærheten av en sender. For å få den beste hastigheten må du også ha en telefon som klarer å ta inn dette signalet. Nyere telefoner klarere det stort sett, mens eldre telefoner ofte kun kan ta inn 3G.

Chilimobil bytter nå nett til Telia. Det vil si at alle våre kunder kan nyte godt av fri fart og landets beste dekning.

 

Hos Chilimobil kan du forvente en hastighet opptil 350 Mbit/s. Den høyeste hastigheten har du når du ser 4G oppe i venstre hjørnet på telefonen. Står det LTE, som det kan gjøre en sjelden gang, betyr det at hastigheten er lav og står det 3G er den ganske rask.

Som hos alle de andre telekomselskapene har hver kunde et maksimalt angitt trafikkvolum per måned der de oppnår normal hastighet. Det til enhver tid gjeldende trafikkvolumet fremgår av din Chilimobil sin kundeside. Hvis dette trafikkvolumet nås vil vi senke hastigheten din til 120 kb/s resten av måneden. Vi vil naturligvis automatisk justere hastighet opp til normal hastighet når neste periode starter.

 

Kort oppsummert, for å få best fart må du ha:
• Et mobilabonnement fra Chilimobil
• En mobil som støtter 4G (LTE)
• 4G-dekning der du er – se dekningskartet under.

Og husk:
• Antall mobilbrukere i samme område vil kunne redusere hastigheten
• Jo nærmere du er en mobilmast jo bedre- så lenge du ikke har forstyrrende elementer som vegetasjon eller tykk vegger mellom dere.

 

 

Sjekk dekningen i kartet.


dekning